Vastgoed
6/5/2024

Waarom verkoopt mijn huis niet? 8 mogelijke redenen

Staat jouw woning te koop, maar geraakt deze niet verkocht? Ontdek hier 8 mogelijke redenen.

Waarom verkoopt mijn huis niet? 8 mogelijke redenen

Het overkomt de beste makelaars en de mooiste huizen: soms wil een huis maar niet verkopen. Vaak is het niet alleen een prijskwestie. Voordat je overgaat tot een drastische prijsverlaging, bekijk eerst deze veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt aanpakken.

1. Ondermaatse woningkenmerken

Veel woningen hebben eigenschappen die niet overeenkomen met de wensen van moderne kopers, zoals kleine slaapkamers of een enkele garage. Overweeg kleine updates of bied creatieve oplossingen zoals een prijsaanpassing. Maar ook een te hoge waarde op het EPC kan vandaag de de dag ook zorgen dat mensen niet geneigd zijn deze woning te kopen.

2. Staat van onderhoud

Als een woning zichtbaar onderhoud nodig heeft, zoals afbladderende verf of versleten tapijten, kan dit kopers afschrikken. Het is raadzaam om voorafgaand aan de verkoop noodzakelijke reparaties uit te voeren.

3. Verkeerde prijsstelling of hoge losten

Een te hoge prijsstelling kan potentiële kopers ontmoedigen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met bijkomende kosten die de koopkracht van de koper kunnen beïnvloeden.

Vastgoedmarkt condities

Als de markt verzadigd is of er sprake is van een economische neergang, kan dit de verkoop beïnvloeden. Het begrijpen van de lokale marktcondities en flexibel zijn in je strategie kan helpen.

Gebrekkige communicatie

Een open en eerlijke communicatie tussen de makelaar en de verkoper over de staat van het huis en de marktverwachtingen is cruciaal. Een goede voorbereiding en presentatie aan het begin van het verkoopproces kunnen veel problemen voorkomen.


Verkoop je jouw woning zelf? dan kan een makelaar jou helpen om de verkoop sneller te laten verlopen. Zoek hier een vastgoedmakelaar in jouw regio.

Ineffectieve marketing

Als een huis niet de interesse wekt die je verwacht, kan het zijn dat het niet effectief op de markt wordt gebracht. Innovatieve marketingstrategieën zoals het gebruik van sociale media of het verbeteren van de woningbeschrijving kunnen helpen.

Foto's van lage kwaliteit

De kwaliteit van de foto's in een woningadvertentie kan een grote invloed hebben op de eerste indruk van potentiële kopers. Professionele foto’s of virtuele staging kunnen een groot verschil maken.

Home staging & uitstraling

Een goed gepresenteerd huis kan aanzienlijk meer biedingen aantrekken. Simpele veranderingen zoals het opruimen van rommel, het toevoegen van spiegels of het plaatsen van potplanten kunnen al een grote impact hebben op hoe een woning wordt waargenomen.

Door deze punten aan te pakken, kun je de kansen om je huis succesvol te verkopen aanzienlijk verbeteren.

>> Lees meer over vastgoedstyling